Kennismeeting Verandermanagement

Dinsdag 28 november | met dr. Marco de witte

Op 28 november 2023 organiseren Pool Management & Organisatie en Versteege Search & Interim-management de kennismeeting Verandermanagement. Deze interactieve kennismeeting is bedoeld voor interim-managers en tijdelijk leiders.

Over gedragsrotondes en het zoeken van de afslag

Hoe maak je als interim-manager het verschil?!

Als interim-manager leidinggeven aan verandering confronteert je met een paradox: we moeten in hetzelfde moment leidinggeven aan de veranderopgave en onszelf afvragen of onze leiderschapsstijl en gedragspatronen functioneel zijn om de ‘gedroomde’ bestemming te realiseren. Wat betekent de verandering voor mij en wat moet ik in mijn denken, mijn gevoelens, in mijn gedrag behouden en/of veranderen om het veranderproces niet in de weg te staan? Bij nader inzien zit de interim-manager of veranderaar soms zelf de eigen casus in de weg. 

Om deze reflectie op gang te brengen moeten we ons eerst verdiepen in de vraag wat de veranderopgave eigenlijk is. Daarvoor is het onderscheid tussen wenselijke en werkelijke wereld bruikbaar en vragen we ons af wat de positie of rol van de interimmanager of veranderaar is. Bijdragen aan gedragsverandering en het doorbreken van gedragspatronen, hoe frequent ook aan de orde, is nog zo eenvoudig niet. Soms begrijpen de betrokken partijen de ratio achter het veranderidee, voelen ze ook emotioneel urgentie, maar lukt het ons toch niet de (gedrags)rotondes te verlaten. Dan loont het een analyse te maken welke factoren bepalen of we een afslag weten te vinden.

Deze inzichten helpen ons eigen gedrag beter te begrijpen, maar we krijgen ook meer inzicht over wat ons effect is op anderen en hoe dat de resultaten in de casus wel of niet in weg zit. Zo wordt de kans op het kiezen van passende interventies groter en vergroten we de kans op succesvolle gedragsverandering. Bij onszelf en daarmee ook bij anderen.

Interactief en inspirerend

Heb je een thema of issue waarmee je worstelt in jouw huidige opdracht? Of zou je graag een situatie behandeld zien tijdens de kennismeeting? Deel dit dan tijdens je aanmelding via het invoerveld ‘Opmerking (optioneel)’. Marco de Witte zal proberen alle input te verwerken in zijn programma en zoveel mogelijk ingaan op jullie ingezonden vragen, issues of praktijksituaties.

 

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze kennismeeting.

Programma

16.30 uur Inloop
17.00 uur Start kennismeeting
– Welkom en introductie
– Veranderen doe je met mensen in verbinding
– Visie op veranderen: over gedragsrotondes en zoeken van de afslag
18.00 uur Pauze
18.30 uur Vervolg kennismeeting
– Web-analyse
– De persoon, positie en rol van de veranderaar
– Vragenvuur
19.00 uur Afronding en drankje/hapje

Dr. Marco de Witte

Marco de Witte (1959) studeerde en promoveerde in de (arbeids-en organisatie) sociologie, en raakte tijdens een succesvolle academische carrière gefascineerd door het verbinden van theorie en praktijk. Hij richtte zich steeds meer op advieswerk en startte in 2003 zijn eigen adviespraktijk. Marco is naast organisatieadviseur, leiderschapscoach en auteur als (kern)docent/trainer actief in commercieel (post)doctoraal onderwijs (zowel open inschrijvingen als in-company). Zo werkt hij o.a. voor de AOG School of Management, Nyenrode Business Universiteit, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Sioo. Bekijk voor meer informatie de website: www.marcodewitte.nl.

Locatie

50|50 Hotel Belmont
Goorsteeg 66
6718 TB Ede

T: 0318-482365
W: www.5050-belmont.nl

Nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Klaas Pool of Gerard Veger.
Graag ontmoeten we je op 28 november! Vanwege beperkte beschikbaarheid van de plekken ontvang je zo snel mogelijk definitief bericht over de aanmelding.


Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Poolshoogte en we houden u op de hoogte van ontwikkelingen en initiatieven binnen Pool Management & Organisatie en haar sectoren. Interessant voor beslissers in social profit-organisaties én interim professionals!