Donderdagmiddag 18 april stond de Kennismeeting Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties door Joost Kampen op het programma. Het bleek een populair onderwerp bij de aan Pool Management en Organisatie aangesloten interim-managers, de aanmelding hiervoor moest wegens grote belangstelling voortijds worden gesloten. En ondanks dat het kwik buiten voor het eerst dit jaar ruim de 20 graden aantikte, was het dan ook inderdaad volle bak in 50|50 Hotel Belmont in Ede.

Verwaarloosde organisaties
Joost Kampen liet ons tijdens deze bijeenkomst kennismaken met het fenomeen van de verwaarloosde organisatie. Dat is een organisatiesysteem waarbij het langdurig heeft ontbroken aan sturing en begeleiding van de ontwikkeling waardoor mensen het vertrouwen zijn kwijtgeraakt en in de overleefstand zijn gegaan. Wat zijn de verschijnselen en wat doe je dan? Hoe zorg je ervoor dat je als interim-manager overeind blijft en er nog lol in hebt ook…

Joost Kampen
Joost Kampen PhD is organisatiedeskundige en geestelijk vader van de theorie van de verwaarloosde organisatie. Hij schreef hierover verschillende boeken, is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verzorgt o.a. colleges en masterclasses voor SIOO, Business School Nederland en de Universiteit Twente.