Afgelopen donderdag 21 april vond er een nieuwe editie van de Kennismeeting plaats, deze keer in de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal te Hengelo. Een prachtige locatie vol oude details, gehuisvest in Hazemeijer Hengelo, een oud fabriekscomplex met een industriële uitstraling. Bijna 30 geïnteresseerden waren aanwezig op deze zonovergoten dag om kennis te maken, kennis op te doen en kennis te delen.

Na de ontvangst met koffie opende Klaas de Kennismeeting met een korte introductie, waarin de huidige stand van zaken van Pool Management & Organisatie werd belicht. Het woord werd al gauw gegeven aan dr. Maarten C. Hoff, die een lezing ‘Strategiseren voor voorbijgangers’ ten gehore bracht. Hoff begon zijn verhaal met het benoemen van twee basisprincipes die ten grondslag liggen aan strategiseren: één, alle relaties zijn gebaseerd op nut, en twee, je moet verslaafd zijn aan macht. ‘Net als ik’, aldus Hoff. In het geval van relaties of samenwerkingen geeft hij het advies om enkel samenwerkingen aan te gaan als het nut heeft en dat je er anders net zo goed mee kunt stoppen. ‘Dat is de essentie van strategie. Dus, we kunnen aan de borrel!’, merkte hij scherp op.

Hij besloot toch verder uit te wijden over het thema strategiseren en met termen als ‘systematisch aanmodderen’ en ‘astrologietaal’, en zijn passie voor scenariodenken probeert hij de luisteraar vooral aan het denken te zetten. De wereld eens op een andere manier te bekijken. In plaats van ‘Wat ben ik blij dat een klant een order bij mij plaatst in plaats van bij de concurrent’ kun je als ondernemer ook denken ‘De klant moet blij zijn dat hij een order bij mij mag plaatsen’. Hij wist de luisteraars een uur lang te boeien met vele modellen, theorieën en analogieën over strategiseren, wat genoeg stof tot nadenken en nabespreken gaf tijdens het diner.

Na de energiereserves weer op peil te hebben gebracht middels de rijkbelegde broodjes en aspergesoep, was het tijd voor de interactieve sessie. Na deze groepsdiscussie en een afsluitend dankwoord van Klaas werd de Kennismeeting passend afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje. En natuurlijk konden we de bezoekers niet zonder een Twents gebrouwen biertje naar huis laten gaan.

Het was weer een geslaagde editie, en via deze weg willen wij graag alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage. Op naar de volgende Kennismeeting! Deze zal plaatsvinden op donderdag 20 oktober 2016.