Gerard was geruime tijd partner bij accountantsorganisatie PwC en richtte zich daar op de gezondheidszorg (care & cure). Daarna was hij als financiële man betrokken bij de Treant Zorggroep. Binnen Pool Management & Organisatie gaat Gerard Veger zich vooral richten op de ondersteuning van bestuur en management binnen de ziekenhuiszorg en de bedrijfsvoering van zorginstellingen in het algemeen.

Door de aansluiting bij Pool Management & Organisatie maakt hij nu deel uit van een landelijk netwerk gericht op Organisatieontwikkeling en Tijdelijk Leiderschap binnen de Zorg, het Onderwijs en de Overheid.

Pool Management & Organisatie vestigde zich in 1999 en groeide uit tot een landelijke organisatie die organisaties ondersteunt bij hun ontwikkeling. Het adagium daarbij is ‘Organisaties ontwikkelen door mensen centraal te stellen’. Zij voert opdrachten uit bij tientallen organisaties door het inzetten van tijdelijke bestuurders en in de vorm van coaching en consultancy, onder meer via het programma Waardigheid en Trots van het Ministerie van VWS. Verder is Pool Management & Organisatie actief op het gebied van werving & selectie van bestuurders, directie en management.

Klaas Pool, directeur van Pool Management & Organisatie, is ingenomen met het toetreden van Gerard Veger. “Met Gerard wordt onze expertise en ervaring met betrekking tot de ziekenhuiszorg verder versterkt. Verder is zijn uitgebreide kennis op het gebied van bedrijfsvoering binnen de gezondheidszorg zeer welkom in een tijd waarin de vraagstukken rondom dit thema steeds complexer worden. De komst van Gerard met zijn kennis en kunde én zijn uitgebreide netwerk passen uitstekend bij onze plannen voor de toekomst”.