Op dinsdag 28 november jl. kwamen interim-managers vanuit het hele land samen voor een kennismeeting, georganiseerd door Pool Management & Organisatie en Versteege Search & Interim-management. Het centrale thema van de avond was verandermanagement, een onderwerp dat van cruciaal belang is in de dynamische omgeving van vandaag. Marco de Witte, een bevlogen expert op het gebied van verandermanagement en gedragsverandering, deelde zijn inzichten als gastspreker.

Marco de Witte gaf waardevolle inzichten over de essentie van verandermanagement. Zijn presentatie bood niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische toepassingen voor managers die dagelijks te maken hebben met veranderingsprocessen binnen organisaties.

Er werd ingegaan op de veranderopgave van de opdracht én van de rol van de interim-manager die leiding moet geven aan de verandering: Wat betekent de verandering voor mij en wat moet ik in mijn denken, mijn gevoelens, in mijn gedrag behouden en/of veranderen om het veranderproces niet in de weg te staan? Bij nader inzien zit de interim-manager of veranderaar soms zelf de eigen casus in de weg.

Het bijdragen aan gedragsverandering en het doorbreken van gedragspatronen, hoe frequent ook aan de orde, blijkt nog zo eenvoudig niet. Dan loont het een analyse te maken van de factoren die bepalen of we een verandering in ons gedrag weten te vinden.

We kijken terug op een avond van interactieve kennisdeling, waar managers werden geïnspireerd en met nieuwe inzichten hun eigen professionele traject kunnen verrijken. Kortom, een avond vol inspiratie en nieuwe perspectieven!