Kijken vanuit een ander paradigma

In deze masterclass laat Frank Weijers je kennis maken met het gedachtegoed en de daarbij passende werkvormen en interventies van Deep Democracy. Deep Democracy is een benaderingswijze en manier van werken die je op een bijzondere manier naar organisaties laat kijken (paradigma shift) en tools geeft om aan het werk te gaan met inclusieve besluitvorming, het voeren van het goede gesprek, het boven tafel halen van wat verborgen blijft en daarmee contraproductief is. Deep Democracy gaat over het betere conflict en hoe om te gaan met polariteiten. Het geeft invulling aan participatief leiderschap (inclusie).

Tijdens de masterclass ‘Cultuuraspecten in de organisatie’ word je uitgedaagd antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Wat betekenen de aangereikte kennis, inzichten en vaardigheden voor mij? En op welke manier sluiten die al dan niet aan bij mijn persoonlijke opvattingen en (impliciete) aannames en mijn manier van werken?
  • Wat is de meerwaarde van de masterclass voor mij persoonlijk? Welke inzichten heb ik tijdens deze masterclass verworven?
  • Op welke wijze kan ik de aangedragen kennis en inzichten toepassen binnen de context waarbinnen ik werk?

Frank Weijers besteedt expliciet aandacht en tijd aan deze vragen tijdens de masterclass. Hiermee geven we uitdrukking aan onze visie op Tijdelijk Leiderschap (zie cirkel), het steeds weer pendelen tussen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik brengen?
  • Wat vraagt de opdrachtgever / organisatie van mij?
    Door dat met elkaar te delen tijdens het inhoudelijke deel overdag én de intervisie in het avondprogramma, vindt er een verdieping van het leren plaats: van theorie naar praktijk.

 

Docent: Frank Weijers

Frank Weijers is als proceskundige opgeleid in interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk, Deep Democracy en corporate antropologie. Hij werkte bij een aantal onderwijsinstellingen als interim-directeur, leidde verschillende internationale projecten (onder meer in de Filippijnen en Hongarije) en woonde vier jaar op Curaçao, waar hij het Vespucci College opzette. Frank was opleider leiderschapsontwikkeling en groepsdynamica aan de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO) en werkt veel met (teams van) leidinggevenden, waarbij hij aangenaam ontregelt en verheldert.

Hij schreef de boeken Spelen met ruimte (2015), Ruimte – stop met onzin, doe wat de bedoeling is (2017) en een groot aantal artikelen over de thema’s leiderschap, groepsdynamica, diversiteit & inclusie en de kracht van taal en cultuur in organisaties. Hij is een veelgevraagd trainer en spreker, werkt zelfstandig vanuit zijn eigen bedrijf Spelen met Ruimte en is associate partner bij Human Dimensions.

In deze masterclass daagt Frank je uit anders te kijken: naar organisaties, maar ook naar jezelf. Hoe werk jij aan inclusief leiderschap en op welke manier communiceer jij?

Interesse? Meld je aan en reserveer jouw plek!

Wil je eerst meer informatie? Download dan onze brochure!


 

Aanmelding leergang Tijdelijk Leiderschap

Een masterclasses bestaat uit drie dagdelen: ochtend (start om 9.00 uur), middag en avond. Het avonddeel (van 17.00 uur tot 19.00 uur) biedt de mogelijkheid om na een korte pauze met avondhap op basis van de behandelde thema’s en/of actuele vragen middels verschillende intervisiemethodieken met elkaar aan het werk te gaan.

De investering bedraagt € 635,- (excl. btw) per masterclass. Voor tijdelijk leiders die tijdens het moment van aanmelden actief zijn voor Pool Management geldt een gereduceerd tarief.

Om de kwaliteit te waarborgen, wordt na aanmelding via het onderstaande formulier gekeken naar geschiktheid van de deelnemer en beschikbaarheid binnen de masterclass, waarbij een groep van 15 deelnemers het uitgangspunt is.
Ik meld me graag aan voor de volgende masterclass(Vereist)
Naam(Vereist)
Factuuradres(Vereist)