Samenwerken: het nieuwe werken, of bestond het al?

Als je op dit moment als tijdelijk leider in de zorg werkt, dan komt het dagelijks voorbij: samenwerken in allerlei vormen. Dit geldt natuurlijk voor de samenwerking met je collega’s binnen de organisatie, maar ook in toenemende mate voor samenwerking met allerlei externe partijen buiten de organisatie. In het Integraal Zorgakkoord (IZA) en de daarvan afgeleide programma’s is samenwerken een belangrijk thema.

Het valt mij op dat het soms zodanig als ‘heilige graal’ wordt gezien, dat het een ware file aan opeenhopende samenwerkingsplannen wordt. Samenwerken is toch ook weer niet zo nieuw? Veel zorginstellingen laten al zien prima in staat te zijn om het elkaar iets te bereiken in de regio, ook al gaat het niet altijd vanzelf.

Vanuit onze interim-opdrachten ervaren we dat je als tijdelijk leider in die samenwerking ook echt het verschil kunt maken. Zeker als je bewust bent van je vaak neutrale en onbevangen positie. Als je daarnaast ook nog eens in staat bent om de samenwerking binnen de organisatie en je teams blijvend te verbeteren, dan mag je best trots op jezelf zijn.

Ben je nieuwsgierig naar samenwerken en naar Kort-cyclisch werken en verbeteren met teams, dan daag ik je uit om naar onze kennismeeting te komen op a.s. donderdag 28 maart.

Door Gerard Veger

Deel dit artikel via:
Lees meer over:

Gerelateerde artikelen