Actueel

Interessante artikelen over actualiteiten, blogs en ontwikkelingen die bij Pool Management & Organisatie gaande zijn.

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” De toegevoegde waarde van de tijdelijk leider

Door Martin Hulsen – Wanneer we de kranten lezen, maar ook vanuit eigen observatie, merken we dat het werken aan gezamenlijke en gedeelde oplossingen steeds ingewikkelder wordt. Het politieke landschap raakt steeds meer versnipperd, we worden geconfronteerd met steeds meer partijen in de eerste en tweede kamer. Partijen die er op uit zijn hun standpunt voor het voetlicht te brengen, die hun bestaansrecht willen bevechten. Niet door samen naar oplossingen te zoeken, maar door hun eigen standpunten als de enige juiste naar voren te brengen. Het gevolg is een steeds duidelijker polarisatie die omstanders ofwel kiezers doet afhaken. Het lijkt er vaak op dat het benadrukken van de verschillen, de eigen standpunten en daarmee het eigen gelijk voorop staat. Dat leidt tot ellenlange debatten en in veel gevallen zelfs tot een gevoel van onveiligheid.

Read More

Oriëntatiebijeenkomst startende interim-managers

De oriëntatiebijeenkomst voor professionals die willen starten of net zijn gestart als interim-manager op 27 januari jl. heeft veel losgemaakt. Samen met onze collega’s van Versteege Search & Interim-management hebben we in het 50|50 Hotel Belmont in Ede met een groep van bijna 100 deelnemers gesproken over het interim-vak, vanuit onze ervaring in de social-profit sector (onderwijs, zorg en overheid). De verwachtingen en kansen op succes als tijdelijk leider stonden centraal.

Read More

Gemeenteraadsverkiezingen

Bestuurder van een gemeente zijn is een ‘mooie hondenbaan’

Na de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar keren veel wethouders niet terug op hun op hun post. Ze treden gedwongen of vrijwillig af. En dat terwijl de afgelopen acht jaar al 457 wethouders zijn opgestapt. Jaar op jaar worden records gebroken.Read More