Klaas Pool

Directeur

Klaas is directeur bij Pool Management & Organisatie. Klaas startte Pool Management & Organisatie in 1999, in eerste instantie als zelfstandig interim-bestuurder. Inmiddels is Pool Management & Organisatie uitgegroeid tot een bekende netwerkorganisatie, gericht op organisatieontwikkeling, tijdelijk leiderschap en werving & selectie.

Stuur Klaas een e-mail
Bel Klaas: 06-20402190
LinkedIn
Klaas Pool

Achtergrond

Tot 1999 vervulde Klaas diverse directie- en managementfuncties in het bedrijfsleven (o.m. Koninklijke Ten Cate en Koninklijke Wegener). Als bestuurder / directeur a.i. was Klaas onder meer betrokken bij de reorganisatie van De Twentse Schouwburg / Muziekcentrum Enschede (Wilminktheater), de herstructurering van welzijnsorganisatie NetWerk (Scoop) in Almelo en het optimaliseren van de bedrijfsvoering van De Muziekschool Twente (Kaliber Kunstenschool).

Bij diverse opdrachten vervult Klaas de rol als klankbord voor zowel opdrachtgever als de interim-professional. Daarnaast adviseert hij Raden en Colleges van Bestuur bij overheid, bedrijven en instellingen. Voorts beschikt hij over ruime ervaring als toezichthouder (Raad van Commissarissen bankensector, overheids-gedomineerde organisatie, uitgeverij). Verder is Klaas betrokken bij werving- en selectieprocedures van toezichthouders, bestuurders en directeuren die vanuit Pool Management & Organisatie worden begeleid.

Klaas behaalde zijn Master’s Degree in Management of Culture & Change (MCC) met Organization Psychology als specialisatie. Hij studeerde af op het onderwerp ‘Leiderschap bij Zelfsturing – de rol en invloed van de bestuurder’, wat vervolgens heeft geleid tot het uitbrengen van zijn boek ‘Een bestuurder moet vooral niet sturen – Leiderschap bij zelforganisatie’.

Hoe Klaas betekenis geeft aan organisaties ontwikkelen door mensen centraal te stellen:

“Mag ik een stukje met je oplopen? Ik luister graag de verhalen van bestuurders, directeuren, managers, maar vooral ook naar die van de mensen ‘op de werkvloer’. Ik ben benieuwd naar hun passie en het waarom van wat ze doen. Ik vind het een voorrecht om organisaties en hun mensen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Mijn kennis en kunde en die van mijn collega’s inzetten om organisaties daadwerkelijk verder te helpen, wat is er nog mooier?”