Klaas Pool

Directeur

Klaas Pool is directeur en oprichter van Pool Management & Organisatie, actief op het gebied van organisatieontwikkeling, tijdelijk leiderschap en werving & selectie binnen de zorg, de overheid en het onderwijs.

e-mail KLAAS
06-204 021 90
LinkedIn

Achtergrond

Tot 1999 vervulde Klaas diverse directie- en managementfuncties in het bedrijfsleven, o.a. bij Koninklijke Ten Cate en Koninklijke Wegener. Als bestuurder/directeur a.i. was Klaas onder meer betrokken bij de reorganisatie van het tegenwoordige Wilminktheater Enschede, de herstructurering van welzijnsorganisatie Avedan in Almelo en het optimaliseren van de bedrijfsvoering van de Kaliber Kunstenschool.

Zowel binnen de social profit- als de profitsector bekleedde Klaas meerdere directiefuncties en hij beschikt over ruime governance-ervaring als commissaris/toezichthouder. Klaas heeft zich toegelegd op organisatieontwikkeling en complexe verandervraagstukken en vervult voor bestuurders in de social profit sector de rol van klankbord en executive coach.

Klaas studeerde hoger financieel management (HOFAM), volgde op Business Universiteit Nyenrode de opleiding Professioneel Interim Management bij prof.dr. Jaap Schaveling en hij volgde daar de Commissarissenopleiding. In 2017 behaalde hij zijn mastertitel MCC (Master Leadership, Culture & Change) met Organization Psychology als specialisatie. Klaas studeerde af op het onderwerp ‘Leiderschap bij zelfsturing – de rol en invloed van de bestuurder’, wat vervolgens heeft geleid tot het uitbrengen van zijn boek ‘Een bestuurder moet vooral niet sturen – Leiderschap bij zelforganisatie’.

Klaas Pool

Hoe Klaas betekenis geeft aan organisaties ontwikkelen door mensen centraal te stellen:

“Mag ik een stukje met je oplopen? Ik luister graag de verhalen van bestuurders, directeuren, managers, maar vooral ook naar die van de mensen ‘op de werkvloer’. Ik ben benieuwd naar hun passie en het waarom van wat ze doen. Ik vind het een voorrecht om organisaties en hun mensen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Mijn kennis en kunde en die van mijn collega’s inzetten om organisaties daadwerkelijk verder te helpen, wat is er nog mooier?”

Meer over Klaas

Klaas is getrouwd met Marry, Office-manager bij Pool Management & Organisatie. Samen hebben ze twee getrouwde dochters en vier kleinzoons.

Muziek

Muziek is dé passie van Klaas. In zijn vrije tijd speelt hij saxofoon, met name in de tienmansformatie Celebration. De afgelopen dertig jaar speelden zij in in bijna ieder muziekcafé en festival in de regio, maar ook -strak in het pak- in het Amstelhotel om daar een exclusieve trouwpartij om te toveren tot swingend feest met iedereen op de dansvloer.

Celebration

De heren van Celebration zijn door de jaren heen wel wat ouder geworden, maar nog steeds gaat het dak eraf met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Met songs op het repertoire van Sam & Dave, Chicago, The Doobies, Phil Collins, Stevie Wonder, Tower of Power, maar ook met de oude discoclassics, laat Celebration de oude tijden herleven.

Muzikale duizendpoot

Naast Celebration is Klaas muzikaal actief binnen de kerk. Daar speelt hij in combo’s, in een band en in het blazersensemble, waar hij ook af en toe invalt voor de dirigent. Verder is Klaas nog wel eens te porren voor een gelegenheidsformatie, zoals de Ondernemersband bij de Twentse Rode Loper en de Vjenneband ter ere van 650 jaar Vriezenveen.