Peter van der Terp

Associé Overheid

Vanuit zijn rol als associé brengt Peter de relaties met (gemeentelijke) overheden en de ervaren interim-professionals bijeen en ondersteunt hij deze waar nodig.

Stuur Peter een e-mail
Bel Peter: 06-29515547
LinkedIn
Peter Terpstra

Toegevoegde waarde

“Ik wil graag het verschil maken. Ik opereer graag in een hectische omgeving waarbij individuen worden geïnspireerd om in beweging te komen zodat ze daardoor beter presteren.”

Achtergrond

Peter beschikt over een uitgebreide ervaring op het gebied van maatschappelijke vraagstukken. De laatste jaren ondersteunde hij gemeenten met trajecten op het gebied van optimalisering van de dienstverlening aan inwoners, onder meer door het optimaliseren van het gebruik van data. Daarvoor was hij onder meer acht jaar als wethouder verbonden aan de gemeente Steenwijkerland.

Peter wil graag iets voor de maatschappij betekenen, ook in zijn vrije tijd. Zo is hij internationaal toparbiter korfbal en jeugdtrainer. Daarover lees je hieronder meer.

Hoe Peter betekenis geeft aan organisaties ontwikkelen door mensen centraal te stellen:

“Ik ben een mensenmens, en probeer echt verbinding te zoeken met de mensen waar je mee of voor werkt. Tegelijkertijd blijft het doel helder, maar de weg erna toe wordt mede bepaald door de omgeving.”

Meer over Peter

Naast associé bij Pool Management & Organisatie is Peter dus ook International Referee Korfball. Grotendeels alle korfballanden in Europa heeft hij al bezocht. Vorig jaar was hij scheidsrechter bij het wereldkampioenschap korfbal in Zuid-Afrika.

Opleiden

Naast het fluiten van wedstrijden houdt Peter zich ook met andere zaken bezig. Doordat Nederland het toonaangevende korfballand is worden Nederlandse arbiters door anderen vaak gevraagd om even naar hun wedstrijden te komen kijken. Wat doen ze goed, en wat kan beter.

Nederland is onbedreigd koploper op de wereldranglijst. ‘Deze ranglijst laat 68 landen zien, maar ik weet dat er in meer landen korfbal wordt gespeeld.’

Korfbal league

In de Nederlandse topcompetitie leidt Peter wekelijks wedstrijden. De Steenwijker heeft inmiddels in Nederland driehonderd wedstrijden op het hoogste niveau gefloten. ‘Het plezier in fluiten haal ik uit mezelf. Je blijven door ontwikkelen is daarbij erg belangrijk. Als je het op ervaring gaat doen denk ik niet dat ik de juiste man ben om op dit niveau te acteren.’ Er is voor een korfbalarbiter geen leeftijdsgrens. ‘Ik voel me fit en beleef er nog lol aan. Dus ga ik door.’

 

Peter van der Terp scheidsrechter korfbal

Topsportmentaliteit

Door zijn topsportmentaliteit is Peter prima in staat om opdrachtgevers te ontzorgen en interim-professionals te ondersteunen. Het leiden van wedstrijden gaat niet over regels, maar over het centraal stellen van spelers. Spelers op zodanige manier begeleiden dat ze maximaal kunnen presteren. Bij Pool Management & Organisatie mag je van Peter diezelfde ondersteuning dan ook bij organisaties en interim-professionals verwachten.