Pieter Corée

Associé Onderwijs
Pieter zal zich richten op aanvragen voor interim-management en werving & selectie voor onze opdrachtgevers in de onderwijssector (mbo en hbo) in de regio Noordoost-Nederland.

Toegevoegde waarde
“Vraagstukken staan voor mij altijd in het teken van ont-wikkeling en transformatie: ik ga daarbij op zoek naar waar nog een vonkje zit, wakker dit aan en zorg dat het weer een vuurtje wordt.”

Achtergrond
Pieter heeft een passie voor ont-wikkeling van mens en organisatie. Niet zo verrassend dat hij sinds 2006 actief is op het gebied van vraagstukken bij onderwijsinstellingen, na een eerdere loopbaan binnen KPN. Hier heeft hij meegewerkt aan de transitie en transformatie van staatsbedrijf naar marktpartij.
Daarna heeft hij als zelfstandig interimmer en consultant gewerkt in de zorgsector en voor justitie.

Hoe Pieter betekenis geeft aan organisaties ontwikkelen door mensen centraal te stellen: “Mensen vormen organisaties, organisaties bestaan dus per definitie uit mensen: zonder mensen geen organisaties. Mijn eerste stap is altijd met alle betrokken mensen praten, dat wil zeggen: hen laten praten. Ik luister én vraag door. Daardoor ontstaat een helder beeld van wat er op een dieper niveau aan de hand is. Niet alleen bij mij, maar vaak ook al bij mijn gesprekspartner(s). Pas als dat vraagstuk achter de vraag helder is, kun je (samen!) gaan werken aan de oplossing, gaan ont-wikkelen. Dat begint weer bij mensen, samen kijken wat kan anders, wat kan beter, hoe zorgen we dat we beter functioneren, beter presteren. Dat streepje tussen ‘ ont’ en ‘wikkelen’ staat er overigens niet voor niets. Veel, zo niet alles is, in essentie, al aanwezig. Je moet er alleen bij komen, de lagen afpellen, dat is ont-wikkelen.”

Toegevoegde waarde

  • “Vraagstukken staan voor mij altijd in het teken van ont-wikkeling en transformatie: ik ga daarbij op zoek naar waar nog een vonkje zit, wakker dit aan en zorg dat het weer een vuurtje wordt.”

Kopje koffie drinken met Pieter?
Neem dan contact op!