Roos Bloemberg

Roos Bloemberg is sinds 1981 werkzaam in het onderwijs. De laatste achttien jaar als leidinggevende en vanaf 2014 als rector van het Overbetuwe College in Bemmel, een school voor vmbo-t, havo, vwo en tweetalig onderwijs. Ze volgde de opleiding Hoger Management en de Masteropleiding Educational Leadership (MEL).

Roos begon als docent Frans (1e graad) en Engels (2e graad) en heeft binnen deze baan ook de meest voorkomende rollen in het voortgezet onderwijs vervuld, waaronder de medezeggenschapsraad en onderwijscommissies. Ze heeft 40 jaar gewerkt in uiteenlopende schooltypes: van LTS (het huidige VMBO Basis) tot Gymnasium en onderwijs voor hoogbegaafden.

Vanaf 2003 is ze leidinggevende in de functie van achtereenvolgens afdelingsleider, conrector onderwijs, plaatsvervangend rector en de laatste 7 jaar rector. Daarnaast heeft ze intensief contact onderhouden met het primair onderwijs en was ze enkele jaren lid van de bestuursraad (later adviesraad) van de Radboud Docentenacademie in Nijmegen. Roos begeleidt opdrachten voor werving & selectie van toezichthouders, bestuurders en directeuren in het onderwijs voor Pool Management.

Kopje koffie drinken met Roos?
Neem dan contact op!