Een nieuw begin

Inmiddels ligt Pasen achter ons, maar het kan zomaar zijn dat er iets van is blijven hangen: vernieuwing en hoop, de kans om opnieuw te beginnen. Waar dan ook. In het onderwijs biedt elke dag nieuwe mogelijkheden om te leren en te groeien. Je denkt dan vooral aan de leerling, maar vergeet ook de docent, de directeur en de bestuurder niet.

Zoals de lente frisheid en nieuw leven brengt, hoe groen is alles weer geworden, zo biedt vernieuwd en ‘fris’ onderwijs een voedingsbodem voor ontwikkeling en vooruitgang. Laten we deze tijd van het jaar gebruiken om in een inspirerende leeromgeving te blijven vernieuwen, zodat elke leerling wordt aangemoedigd om eigen potentieel in te zetten.

Op het VO-congres van 11 april jl. was genoeg inspiratie. Met plezier stonden we op onze stand om te laten zien dat ‘we meebouwen aan goed onderwijs’. Goede gesprekken, mooie ontmoetingen…

Bij vernieuwen hoort durven loslaten van wat geweest is. Dat vraagt moed en vertrouwen. De bladeren die in de herfst gevallen zijn, hebben plaats gemaakt voor het nieuwe groen. Gelukkig maar!

Door Klaas Pool

Deel dit artikel via:
Lees meer over:

Gerelateerde artikelen