Zorg

Avedan

Directeur-bestuurder

Wij zoeken voor Avedan een energieke en resultaatgerichte leider met grote maatschappelijke betrokkenheid, die vanuit verbinding, missie en visie richting geeft aan de verdere ontwikkeling van de organisatie en de kansen die zich voordoen in het sociaal domein. 

Over Avedan

Avedan is een stichting voor welzijn en maatschappelijk werk. Avedan staat voor het vergroten van het geluk, welzijn en welbevinden van burgers. Zij steunt mensen in een kwetsbare positie bij het oplossen van problemen, het maken van keuzes en het benutten van kansen.

Haar opdrachtgevers zijn onder andere de gemeenten Almelo, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast is Avedan sparringpartner voor diverse maatschappelijke organisaties maar ook instanties als politie en woningcoöperaties. Problemen worden integraal aangepakt en als netwerkpartner koppelt Avedan hulpvragen aan aanbod op het terrein van sport, hulpverlening, onderwijs, gezondheid, cultuur en vrijwilligersorganisaties.

Avedan kent een informele samenwerkingscultuur en werkt met een managementteam bestaande uit de directeur-bestuurder, drie managers voor de uitvoerende teams in Welzijn en Maatschappelijk Werk, de controller en de manager HR. Het managementteam wordt ondersteund door een officemanager, een communicatieadviseur en een ICT-manager. Bij Avedan werken circa 130 mensen, aangevuld met ongeveer 50 stagiaires en 280 vrijwilligers.
 

De opgave voor de directeur-bestuurder

Als directeur-bestuurder ben je eindverantwoordelijk voor de besturing van de gehele organisatie. Je vervult een leidende rol bij het continueren van de huidige koers, draagt zorg voor de verankering van de kernwaarden en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van de organisatie als geheel. 

Vanuit een stabiele personele basis en samenwerking met externe relaties, heeft Avedan zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner. Met deze goede uitgangspositie ligt de focus op het versterken van de bedrijfsvoering en de financiële positie op de lange termijn. Jij draagt daarnaast zorg voor het continueren van de huidige samenwerkingsvormen en opdrachten en bent gericht op het verzilveren van mogelijkheden en kansen die zich in de directe omgeving voordoen. Je bent daarbij het in- en externe boegbeeld. Je geeft sturing aan de gehele organisatie én aan haar samenwerkingsvormen en rapporteert aan de Raad van Toezicht. 

Naast de eindverantwoordelijkheid voor de operationele- en inhoudelijke aansturing van de organisatie, stuur je op het verbeteren van processen en systemen. Je bent tevens in staat om projectmatig werken in de organisatie te verstevigen. 

Je geeft leiding aan het managementteam, stelt kaders en prioriteiten en neemt makkelijk besluiten. Je hebt oog en aandacht voor het vakmanschap, eigenaarschap en de professionele autonomie van medewerkers. Je creëert de juiste condities voor talent, groei en ontwikkeling en draagt actief bij aan een waarderende en ondersteunende omgeving voor de medewerkers en de vrijwilligers. Tevens zorg je voor een transparante, constructieve en informatieve relatie met de Raad van Toezicht, met opdrachtgevers en in- en externe stakeholders.
 

Wat zoekt Avedan?

  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur bedrijfskunde, bestuurskunde of een relevante managementopleiding.
  • Je hebt een duidelijke visie op het sociaal domein en weet deze te vertalen naar strategieontwikkeling voor Avedan. 
  • Je bent politiek sensitief, weet vanuit missie en visie grenzen aan te geven en behartigt daarbij de belangen van Avedan. 
  • Je bent een uitstekende communicator, een vaardig netwerker en je bent in staat om duurzame en effectieve relaties op te bouwen en samenwerkingsrelaties te laten renderen en te onderhouden.
  • Je hebt kennis van verschillende financieringsstromen in de sector. Je hebt ervaring met aanbestedingsprocedures en affiniteit met financiën en risicomanagement.
  • Je hebt op bestuurlijk niveau kennis van en ervaring in het sociaal domein en beschikt over een daarbij passend netwerk. 
  • Je bent een coachende, inspirerende en zichtbare leidinggevende en beschikt over relativeringsvermogen en humor. Je bent positief ingesteld, hebt een warme persoonlijkheid, bent ondernemend, benaderbaar en energiek. 

Wat biedt Avedan?

Avedan biedt een mooie en uitdagende positie als directeur-bestuurder voor 32-36 uur per week in een betekenisvolle, ambitieuze en maatschappelijke onderneming. Een aanstelling voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Er is een inschaling conform CAO Sociaal Werk schaal 15 van toepassing. Voor het overige kent Avedan een goed arbeidsvoorwaardenpakket.
 

Meer informatie en solliciteren

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

De werving & selectie voor deze procedure wordt uitgevoerd door Pool Management. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Gerard Veger of Monique van der Holst, via 053-2000219. 

Vacature tags

Zorg
In procedure
Overijssel
32 - 36 uur
WO