Zorg

Pool-Saxion

FastSwitch Leiderschapstraject Zorg & Welzijn

Wil jij jouw leidinggevende kwaliteiten verder ontwikkelen en inzetten in de zorg- en welzijnssector? Dan is het FastSwitch programma “Leidinggevende in Zorg & Welzijn” zeker wat voor jou!

Hogeschool Saxion en Pool Management & Organisatie hebben samen een leiderschapsprogramma ontwikkeld dat jou in twee jaar opleidt tot manager in zorg & welzijn. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals die reeds een hbo of wo-diploma op zak hebben en gedurende hun carrière leidinggevende ervaring hebben opgedaan. Dit hoeft niet in de zorg te zijn: ook medewerkers uit andere sectoren zijn van harte welkom om te solliciteren.

Naast het volgen van het leiderschapsprogramma, ga je tegelijkertijd al aan de slag bij een van de deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties. Je kunt alle kanten van de zorg op, denk bijvoorbeeld aan de ouderen- of de gehandicaptenzorg.

Wat verwachten wij?

We zoeken deelnemers met het volgende profiel:

  • Je bent in het bezit van een hbo of wo-diploma;
  • Je hebt al (enkele) jaren ervaring als leidinggevende;
  • Je hebt interesse in zorg & welzijn en draagt deze sector een warm hart toe;
  • Daarnaast heb je een goede dosis motivatie en enthousiasme om een mooi maar intensief leiderschapstraject in te gaan.

 

Wat leer je precies?

Alle facetten van het leiding geven in zorg & welzijn komen aan bod. Van coachende en leidinggevende vaardigheden tot HR-gerelateerde werkzaamheden en van juridische tot bedrijfskundige vraagstukken; niks is jou straks nog vreemd. Dit alles onder goede en persoonlijke begeleiding van Hogeschool Saxion, Pool Management & Organisatie en je nieuwe werkgever, waarbij je flink wordt uitgedaagd, maar er zeker ook veel plezier wordt gemaakt! 

 

Wat heeft dit traject jou te bieden?

Je maakt deel uit van een groep professionals met een gezamenlijk doel: opgeleid worden tot een uitstekend manager in zorg & welzijn. Bij de start van het traject heb je een intakegesprek waarin jouw leerdoelen en ambities worden besproken. Daarnaast vul je een talentenscan in om verder inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheid en talenten, zodat je deze tijdens de opleiding en bij je werk optimaal leert in te zetten. 
Met je medestudenten voer je intervisiesessies en daarnaast krijg je een individueel coachingstraject. Je volgt gemiddeld 7 uur per week onderwijs op Saxion en krijgt gemiddeld 4 uur per week training, coaching en intervisie vanuit Pool Management & Organisatie.
Maar: het worden van een goede leidinggevende in zorg & welzijn leer je natuurlijk het beste in de praktijk! Daarom start je direct met je nieuwe baan voor 32 uur per week. Deze hoef je niet zelf te zoeken, dat doen wij voor je. Om ervoor te zorgen dat je een goede match bent met je nieuwe werkgever, ben je vrij om je eigen voorkeuren door te geven en voer je uiteraard  een klikgesprek met je toekomstige werkgever. En verder goed te weten: je ontvangt natuurlijk een mooi salaris en het leiderschapsprogramma volg je deels onder werktijd. 

Wat bieden wij?

Na 2 jaar heb jij een uitstekende basis gelegd om als volwaardig leidinggevende aan de slag te gaan bij de zorg- of welzijnsorganisatie van jouw keuze. Je bent in staat om een waardevolle bijdrage te leveren in een waardevolle sector die jouw kwaliteiten keihard nodig heeft. Een sector midden in de maatschappij die in beweging is en waar tal van uitdagingen te vinden zijn.

 

Solliciteren en meer informatie

Heb je vragen of interesse? Bel of mail gerust! 

Gerard Veger
Adviseur zorg
06-532 971 71
g.veger@pool-management.nl 

Monique van der Holst
Adviseur zorg en overheid
06-543 270 94
m.vanderholst@pool-management.nl

Vacature tags

Zorg
Open
Nieuw
24 - 32 uur
HBO