Overig

Pool Management

Financial Controller

Ben jij gedreven om de financiën in kaart te brengen, inzicht te geven in de bedrijfsvoering en je analyses van advies te voorzien? Dan is dit je kans om het financieel kompas te worden van onze mooie organisatie.

Pool Management

Pool Management is een professionele HR-dienstverlener. Wij zijn actief in werving & selectie, tijdelijk leiderschap en leiderschapsontwikkeling in de maatschappelijke sectoren zorg, overheid en onderwijs.

Vanuit ons hoofdkantoor in Enschede werken wij landelijk voor opdrachtgevers in de hiervoor genoemde drie sectoren. Wij gaan in ons werk uit van ieders individuele kwaliteiten en talenten en stellen ons ten doel om daarmee toegevoegde waarde te leveren voor organisaties in zorg, overheid en onderwijs.

Als financial controller maak je onderdeel uit van het team bedrijfsvoering, dat verder bestaat uit office-management, recruitment, marketing & communicatie en het secretariaat. De sfeer binnen ons goed samenwerkende team is informeel en laagdrempelig. Bij Pool Management houden we privé en werk goed in balans door flexibiliteit en hybride werken.

Jouw functie

Je vindt het een uitdaging om de financiële administratie ‘in de grip te hebben’ en om bezig te zijn met de control-werkzaamheden binnen de financiële administratie. Ook ben je gericht op de verdere ontwikkeling van alle financiële aspecten en neem je het initiatief in het optimaliseren van de financiële processen en informatievoorziening binnen een stabiel groeiende organisatie.

Je werkzaamheden kunnen als volgt worden weergegeven:

 • Je zorgt voor een goede en nauwkeurige verwerking van alle basisprocessen (verkoop- en inkoopfacturen) in de financiële administratie;
 • Je hebt de verantwoordelijkheid om de werkzaamheden binnen financiën uit te voeren, maar we verwachten ook dat je kansen signaleert en waar mogelijk verbetervoorstellen doet;
 • Je bent continu op zoek naar verbeteringen in kwaliteit en efficiency door automatisering in de financiële administratie om toekomstige groei te borgen en trekt daarin de kar;
 • Je adviseert de directie op basis van heldere analyses, tussentijdse rapportages en prognoses en je bent een sparringpartner voor je collega’s bij allerlei vragen over de bedrijfsvoering;
 • Je bereidt het betalingsverkeer voor en beheert de liquiditeitspositie;
 • Je coördineert de informatie voor de personeels- en salarisadministratie, die door derden wordt uitgevoerd en bereidt de fiscale aangiften (BTW en VPB) voor;
 • Je coördineert het jaarrekeningtraject en onderhoudt nauw contact met de accountant.

Wie zoeken wij?

Om deze functie goed te kunnen vervullen, beschik je over een afgeronde economische hbo-opleiding. Je hebt enige jaren werkervaring in een functie in financial accounting, control of administratie.

Je hebt daarbij de volgende eigenschappen/capaciteiten:

 • Nieuwsgierig en enthousiast;
 • Je bent niet bang om jouw inzichten en zienswijze te delen;
 • Je bent verantwoordelijk en schuwt het niet om initiatieven te nemen;
 • Je beschikt over een hbo-opleiding op financieel/economisch gebied.

Wat hebben wij te bieden?

Je komt te werken in een compact en divers team van bedrijfsvoering, waar je je snel thuis zult voelen. Je staat in nauw contact met de adviseurs en de directie van onze organisatie en krijgt daarmee de mogelijkheid veel ervaring op te doen, ook buiten je eigen financiële vakgebied.

Wie bieden goede marktconforme arbeidsvoorwaarden, waarbij er ruimte is voor verdere persoonlijke ontwikkeling. Er is op basis van eigen verantwoordelijkheid veel flexibiliteit bij het indelen van je werkweek. De omvang van het dienstverband is in overleg te bepalen en ligt tussen de 24 – 36 uur per week (afhankelijk van de ervaring die je meebrengt).

Meer informatie en solliciteren?

Wil je reageren op deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en cv, gericht aan Chris Jansen, via onderstaande sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Chris via c.jansen@pool-management.nl of 06-216 887 88.  

Vacature tags

Overig
Open
Nieuw
Overijssel
24 - 32 uur
32 - 36 uur
HBO