Overheid

Gemeente Stadskanaal

Teamleider Beleid Maatschappelijke Zaken

We zoeken een Teamleider Beleid Maatschappelijke Zaken voor de gemeente Stadskanaal. In Stadskanaal gaan een gezond milieu, een welvarende gemeenschap en een sterke economie hand in hand. De gemeente en de regio bevinden zich in een unieke fase, waarbij juist nu de omslag kan worden gemaakt naar langjarige oplossingen. Zie je dit als jouw uitdaging en beschik jij over een goede balans tussen empathie en zakelijkheid? Dan zou deze functie wellicht perfect bij je passen.

De kern van de functie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit drie afdelingen: Dienstverlening, Maatschappelijke Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Elke afdeling heeft een afdelingsmanager. Binnen de afdeling Maatschappelijke Zaken werken ongeveer 95 medewerkers verdeeld over vijf teams: Beleid, Werk, Inkomen, Wmo en CJGV. Deze teams worden aangestuurd door een teamleider.

Het team Beleid is verantwoordelijk voor onderwijs, cultuur, welzijn, Wmo, jeugd, Participatiewet en OOV. Ondersteunende processen vallen onder het bedrijfsbureau, waar je als teamleider Beleid ook leiding aan geeft.

We zoeken een besluitvaardige, toegankelijke leidinggevende en sparringpartner. Een positieve aanpakker met visie die vertrouwen als uitgangspunt neemt. Belangrijke eigenschappen zijn politiek- en organisatiebewustzijn, nuchterheid, een brede kijk op zaken, en de vaardigheid om het team en de organisatie verder te ontwikkelen. Leidinggevende ervaring in een beleidsgericht team is van groot belang. Je hebt inzicht in organisatiestructuren, kunt werkprocessen analyseren en vertalen naar concrete gedragsrichtlijnen, procedures en programma's. Bovendien beschik je over actuele kennis van decentralisaties en de transformatie in het sociaal domein.

Er wordt integraal en zo mogelijk gebiedsgericht gewerkt op deze taakgebieden. Samen met uitvoerende teams en ketenpartners/uitvoerende organisaties werk je aan transformatie en realisatie binnen het sociaal domein. Je bent een natuurlijke verbinder tussen het team en de organisatie, maar ook tussen de organisatie en haar omgeving. Je zoekt actief samenwerking met partners in de regio en ketenpartners. 

De teamleiders maken deel uit van het managementteam van Maatschappelijke Zaken. Hierin spelen jij en je collega-teamleiders een actieve rol in de ontwikkelings- en uitvoeringsvraagstukken die de teams overstijgen. Jullie zijn je bewust van de rol die jullie spelen in het sociaal domein en werken hier constructief samen. Met de doorbraakmethode probeer je voor iedereen een oplossing te vinden. Dus kun je buiten de kaders van het team, de afdeling en de gemeente denken en adviseren. Jullie werken integraal en inclusief om de inwoners, ongeacht hun leeftijd, te ondersteunen op de gebieden waar dat echt nodig is. Je legt verantwoording af aan de manager Maatschappelijke Zaken en adviseert hem op het vakgebied van het team en de samenhang binnen de afdeling en met externe partners.

Wat vraagt gemeente Stadskanaal?

De gemeente Stadskanaal zoekt een teamleider die:
 • transparant, benaderbaar, laagdrempelig en vragend is in de omgang met het team;
 • vloeiend kan schakelen en gelijkwaardig is in interactie;
 • oog heeft voor de mate van taakvolwassenheid van medewerkers en hun ontwikkelpunten;
 • kennis heeft van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;
 • aantoonbare werkervaring heeft binnen het vakgebied;
 • een mensgerichte benadering hanteert in de coaching van professionals, met een situationele leiderschapsstijl;
 • sterke communicatieve vaardigheden bezit en collega's weet te enthousiasmeren en betrekken;
 • doel- en resultaatgericht is, het team ondersteunt bij het behalen van doelen en prioriteiten stelt en het juiste proces volgt;
 • oog heeft voor maatschappelijke, organisatorische en politieke ontwikkelingen en hierop actie onderneemt;
 • kan omgaan met dilemma's en lastige onderwerpen bespreekbaar maakt;
 • inzicht heeft in groepsdynamiek en weet om te gaan met krachten en valkuilen binnen het team.

Over gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal heeft een centrumfunctie voor haar omgeving, met tal van bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden die wonen, werken en recreëren aantrekkelijk maken. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over diverse kernen en dorpen. Deze bevinden zich in een groene omgeving, met zowel veenkoloniale kanalen als het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap. De gemeente telt ongeveer 250 betrokken medewerkers die de dienstverlening herkenbaar maken. Om hun ambities waar te maken, werken ze samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en maatschappelijke partners.

Wat biedt gemeente Stadskanaal?

Naast een uitdagende functie en een inspirerend team biedt de gemeente Stadskanaal mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, inclusief opleidingen en trainingen, zoals die van GoodHabitz. Moderne arbeidsvoorwaarden omvatten een individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris. Flexibiliteit in werkdagen en de mogelijkheid tot hybride werken worden ondersteund en vergoed. De functie heeft een maximumsalaris van € 5.725,- (functieschaal 11) op basis van een fulltime dienstverband, met uitloopperiodieken gebaseerd op prestaties, tot maximaal € 6.031,-.

Solliciteren en meer informatie

De sollicitatietermijn voor deze vacature is verstreken.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Peter van der Terp via 06-29515547 of Chedli Pasman via 06-22575343.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature tags

Overheid
Afgerond