Overheid

Gemeente Stadskanaal

Teamleider Wmo

Pool Management & Organisatie zoekt een teamleider voor het team Wmo van de gemeente Stadskanaal. Ben jij iemand die energie haalt uit het creëren van continuïteit, stabiliteit en teamontwikkeling? Dan zou deze functie wel eens perfect bij jou kunnen passen.

De kern van de functie

De gemeentelijke organisatie is opgedeeld in drie afdelingen: Dienstverlening, Maatschappelijke Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Elke afdeling heeft een afdelingsmanager. De afdeling Maatschappelijke Zaken telt ongeveer 95 medewerkers, verdeeld over vijf teams: Beleid, Werk, Inkomen, Wmo en CJGV. Deze teams worden aangestuurd door een teamleider. Het Wmo-team bestaat uit de teamleider, consulenten, loketmedewerkers en coördinatoren op het gebied van zorg en veiligheid.

Je hebt oog voor de belangen van je medewerkers en het gehele team. Als leider coach je jouw teamleden en benut je hun sterke punten. Jouw verbindende kwaliteiten zorgen voor vertrouwen. Bij ontwikkelingen ga je samen met het team op zoek en geef je ruimte voor groei. Ervaring in het leiden van een team in het sociaal domein en kennis van Wmo zijn essentieel. Je bent direct en praktisch ingesteld. De transitie ‘van beschermd wonen naar beschermd thuis’ is bij je bekend, evenals ‘toekomstscenario kind- en gezinsbescherming’. Deze veranderingen gaan de komende tijd, naast ‘het gewone werk’ het nodige van de organisatie vragen.

De teamleiders maken deel uit van het managementteam van Maatschappelijke Zaken. Hierin spelen jij en je collega-teamleiders een actieve rol in de ontwikkelings- en uitvoeringsvraagstukken die de teams overstijgen. Jullie zijn je bewust van de rol die jullie spelen in het sociaal domein en werken hier constructief samen. Met de doorbraakmethode probeer je voor iedereen een oplossing te vinden. Dus kun je buiten de kaders van het team, de afdeling en de gemeente denken en adviseren. Jullie werken integraal en inclusief om de inwoners, ongeacht hun leeftijd, te ondersteunen op de gebieden waar dat echt nodig is. Je legt verantwoording af aan de manager Maatschappelijke Zaken en adviseert hem op het vakgebied van het team en de samenhang binnen de afdeling en met externe partners.
 

Wat vraagt gemeente Stadskanaal?

De gemeente Stadskanaal zoekt een teamleider die:

 • minimaal een HBO werk- en denkniveau heeft;
 • transparant, benaderbaar, toegankelijk en vragend is in de omgang met het team;
 • vlot kan schakelen en gelijkwaardig communiceert;
 • scherp oog heeft voor de volwassenheid van medewerkers en hun ontwikkelingsmogelijkheden;
 • op de hoogte is van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;
 • aantoonbare werkervaring heeft binnen het vakgebied;
 • een mensgerichte benadering hanteert bij het coachen van professionals, met een situationele leiderschapsstijl;
 • sterke communicatieve vaardigheden bezit en in staat is collega's enthousiast en betrokken te maken;
 • gericht is op doelen en resultaten en het team ondersteunt bij het behalen van doelstellingen, prioritering en het volgen van de juiste procedures;
 • anticipeert op maatschappelijke, organisatorische en politieke ontwikkelingen en hierop actie onderneemt;
 • om kan gaan met dilemma's en moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt;
 • inzicht heeft in groepsdynamiek en weet om te gaan met sterke en zwakke punten binnen het team.

Over gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, zowel het veenkoloniale kanaallandschap als het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap. De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dagelijkse dienstverlening. Om hun ambities te verwezenlijken, werken ze samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.

Wat biedt gemeente Stadskanaal?

Naast een uitdagende functie, een geweldig team, kansen voor persoonlijke groei en leuke collega's biedt de gemeente Stadskanaal een positieve werkomgeving en een passend salaris. Voor een fulltime dienstverband ligt het maximumsalaris op € 5.725,- (functieschaal 11) volgens de CAO Gemeenten. Daarnaast zijn er uitloopperiodieken op basis van prestaties, tot maximaal € 6.031,-.

De gemeente Stadskanaal investeert in persoonlijke ontwikkeling en biedt diverse opleidingen en trainingen, waaronder die van GoodHabitz. De moderne arbeidsvoorwaarden omvatten een individueel keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je salaris. Flexibiliteit in werkdagen en de mogelijkheid tot hybride werken worden ondersteund en vergoed.

Solliciteren en meer informatie

De sollicitatietermijn voor deze vacature is verstreken.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Peter van der Terp via 06-29515547 of Chedli Pasman via 06-22575343.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature tags

Overheid
Afgerond