Onderwijs

Stichting OPONOA

Voorzitter College van Bestuur

Openbaar basisonderwijs voor ieder kind in de gemeente Berkelland! Met 14 basisscholen in Noord Oost Achterhoek wil Stichting OPONOA zich inzetten voor haar 1.500 leerlingen, hun toekomst en hun ontwikkeling. Een omgeving waarin iederéén kan groeien. De ambitie en de visie zijn er al. Ben jij een ondernemende leidinggevende met een onderwijsachtergrond, met visie op toekomstbestendig onderwijs in een uitdagende regio? Dan zoeken we jou. Reageer op deze functie, zodat we kennis kunnen maken!

De kern van de functie

Dit zijn jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • Het strategisch beleidsplan (2023-2027) wacht op concretisering van de strategische thema’s en de te behalen doelen. Jij bent eindverantwoordelijk voor de aansturing hiervan.
 • De uitwerking van de structuurwijziging in de schoolleiding is al gaande als jij start. Het is van belang om de MT-leden goed te positioneren en toe te rusten in hun rol. 
 • Je werkt samen aan cultuurontwikkeling in de organisatie en weet wat daarbij komt kijken: rolduidelijkheid, verwachtingen naar elkaar uitspreken, professioneel handelen met respect voor elkaar.
 • Je werkt aan relevante thema’s: (werk)processen op orde houden/brengen, heldere besluitvorming, waar nodig aanspreken op gedrag en profilering van de scholen in de regio.
 • Je bent proactief om toekomstbestendig onderwijs te bieden voor de leerlingen in de regio. Oriëntatie op samenwerking is daar een onderdeel van.   

Wat vraagt OPONOA?

Een duidelijke visie op toekomstbestendig en inclusief onderwijs.

Ruime ervaring in het leidinggeven aan een onderwijsorganisatie, je kent het primair onderwijs of weet dit snel eigen te maken.

Je bent een natuurlijk leider met overwicht, authentiek, mensgericht en sensitief.

Je bent een ondernemer, zo zie je kansen voor de stichting en de individuele scholen om zich te profileren in de regio, hierop heb je een heldere visie.

Als de situatie daar om vraagt, kun jij met lef en moed handelen. Je bent integer, betrouwbaar en transparant, stevig en duidelijk in je communicatie.

Met jouw academisch werk- en denkniveau ben je in staat om zicht te krijgen en te houden op alle beleidsterreinen. Je bent een procesmatig denker.

Je bent goed op de hoogte van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en neemt deze mee in je besluitvorming. Je hebt binding met de regio.

Je kunt je concentreren op hoofdlijnen en op langetermijnbeleid. Je durft onbegane paden op te gaan, ziet onverwachte mogelijkheden en denkt in kansen. 

Bij vraagstukken zoek jij de samenwerking op en beschik jij over verbindend vermogen. Je stimuleert en benut de kwaliteiten van de medewerkers, geeft vertrouwen en autonomie.

Over Stichting OPONOA

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Noord Oost Achterhoek (OPONOA) is een organisatie met 13 reguliere openbare basisscholen, 1 school voor speciaal onderwijs en 1 school voor hoogbegaafde leerlingen (ondergebracht bij een reguliere po-school). Daarnaast verzorgt de stichting onderwijs aan Oekraïense kinderen. Ongeveer 230 medewerkers zetten zich dagelijks in voor ruim 1.500 kinderen.

De scholen zijn gevestigd in gemeente Berkelland: Neede, Borculo, Ruurlo, Eibergen, Gelselaar, Rekken en Geesteren. Het stafbureau staat in Borculo.

De 14 scholen werken samen in vijf onderwijsteams met ieder een eigen directeur. Werken in een onderwijsteam betekent dat collega’s van verschillende scholen onderling samenwerken en deskundigheid uitwisselen. Op de locaties onder leiding van een meerscholendirecteur is een adjunct aanwezig. De stichting wordt ondersteund door een stafbureau met vijftien medewerkers.

In het kort

 • Voorzitter College van Bestuur
 • Primair Onderwijs
 • Openbaar onderwijs
 • Gemeente Berkelland

Wat biedt OPONOA?

Bij deze uitdagende functie hoort een salaris volgens bestuurdersschaal BC van CAO PO en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De werktijdfactor is 0.8-1.0 fte. Na een tijdelijke aanstelling van een jaar krijg je bij goed functioneren een vaste aanstelling, we gaan namelijk voor een duurzame aanstelling. Je start op 1 januari 2025 of zoveel eerder als mogelijk is.

Meer informatie over Stichting OPONOA is te vinden op de website: www.oponoa.nl.

Solliciteren en meer informatie

Heb je belangstelling voor een nieuwe stap in je loopbaan, ben je een verbinder met een onderwijsachtergrond en een heldere visie op toekomstbestendig primair onderwijs? Ben je ook daadkrachtig en ondernemend? Upload dan je brief en cv, gericht aan Manon Ketz, voorzitter Raad van Toezicht, zo spoedig mogelijk maar uiterlijk maandag 9 september 2024 via de sollicitatieknop hier op de website.

Voor informatie kun je telefonisch contact opnemen met Roos Bloemberg: 06-3366 4041 of per mail: roos.bloemberg@pool-management.nl

Een uitgebreid digitaal informatiepakket kun je hieronder downloaden. In dit pakket zijn relevante (beleids-)documenten opgenomen en een uitgebreide profielschets van de vacature. 

Documenten

Digitaal informatiepakket

In het kort

 • Voorzitter College van Bestuur
 • Primair Onderwijs
 • Openbaar onderwijs
 • Gemeente Berkelland

Vacature tags

Onderwijs
Open
Nieuw
Gelderland
Heel Nederland
32 - 36 uur
36 - 40 uur
WO