De oriëntatiebijeenkomst voor professionals die willen starten of net zijn gestart als interim-manager op 27 januari jl. heeft veel losgemaakt. Samen met onze collega’s van Versteege Search & Interim-management hebben we in het 50|50 Hotel Belmont in Ede met een groep van bijna 100 deelnemers gesproken over het interim-vak, vanuit onze ervaring in de social-profit sector (onderwijs, zorg en overheid). De verwachtingen en kansen op succes als tijdelijk leider stonden centraal.

Na het welkom door Klaas Pool, sprak Jan Willem den Hartogh over onze visie op tijdelijk leiderschap in termen van vertrouwen, toegevoegde waarde, talenten ontdekken en verbinding maken. Het belang van de vraag ‘wat laten we achter?’ werd verder uitgediept.

Vervolgens lichtte Martin Hulsen de persoonlijke kant van het interim-vak toe. Want als interim-manager spelen je competenties en persoonlijkheid immers een cruciale rol in het succes. Aan de hand van antwoorden van deelnemers op de vooraf gestelde vragen besprak hij argumenten om voor het interim-vak te kiezen. Martin sloot af met een toelichting op de Talent & Succes-scan, een tool die door ons kan worden ingezet voor een betrouwbaar beeld van competenties en vaardigheden.

Susan Zandbergen verzorgde een boeiende presentatie over de praktische kant van het interim-vak met antwoorden op praktische vragen van deelnemers, onder andere over administratie en inkomen. Ze deelde waardevolle tips voor starters.

Gerard Veger sloot het inhoudelijk programma af met een toelichting op de mogelijkheden en de rol van Pool Management & Organisatie en Versteege Search & Interim-management voor (startende) interimmers.

Na het informatieve gedeelte konden de deelnemers en adviseurs napraten, tips uitwisselen en (nieuwe) contacten leggen. We kijken samen met de deelnemers terug op een geslaagde bijeenkomst met interessante ontmoetingen en veel positieve reacties!

 

Wil jij starten als interim-manager of tijdelijk leider en heb je vragen? Wil je weten of het iets voor je is? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee!