De impact van een succesvol team

Gezonde teams zijn essentieel voor organisatiesucces. Daar is iedereen het wel over eens. Van tijdelijk leiders vraagt dat om door de teambril te kijken en om het doen van interventies, voor het optimaal benutten van de kracht van teams.

Tijdens deze masterclass ga je recente inzichten op het gebied van teamontwikkeling je eigen maken. Want daar is veel meer over te leren dan alleen de welbekende theorie van Bruce Tuckman over forming, storming, norming en performing.

En nog belangrijker: je leert wat je zelf kunt doen. In het team waar je (tijdelijk) leiding aan geeft of in het (leiderschaps)team waar je zelf deel van uitmaakt.

Tijdens de masterclass ‘De impact van een succesvol team’ word je uitgedaagd antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik teams vanuit waarneming ‘lezen’ en hoe gebruik ik die observaties?
  • Hoe kan ik passende interventies doen om -vanuit de rol van tijdelijk leider- teamdynamiek positief te beïnvloeden?  
  • Welke team-modellen en werkvormen kan ik als tijdelijk leider inzetten in teams?

Aty Boers besteedt expliciet aandacht en tijd aan deze vragen tijdens de masterclass. Hiermee geven we uitdrukking aan onze visie op Tijdelijk Leiderschap (zie cirkel), het steeds weer pendelen tussen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik brengen?
  • Wat vraagt de opdrachtgever / organisatie van mij?

Door dat met elkaar te delen tijdens het inhoudelijke deel overdag én de intervisie in het avondprogramma, vindt er een verdieping van het leren plaats: van theorie naar praktijk.

Docent: Aty Boers

Aty Boers is organisatiesocioloog en werkt vanuit een systeemgerichte blik op teams en organisaties. Ze is directeur en mastercoach bij Coach Boulevard, een instituut dat al 20 jaar toonaangevend is op het gebied van team-, leiderschaps- en organisatiecoaching.

Ze is bedenker van de Coachingskalender, een bestseller die ze samen met Marijke Lingsma maakte. Daarnaast is ze auteur van onder andere Het BPM-boekde CoachingsbibliotheekDe 10 principes van agile-lean teamcoaching en 75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching. Ze werkt aan een boek over organisatiecoaching, dat in 2024 zal verschijnen.

Interesse? Meld je aan en reserveer jouw plek!

 

Aanmelding leergang Tijdelijk Leiderschap

Een masterclasses bestaat uit drie dagdelen: ochtend (start om 9.00 uur), middag en avond. Het avonddeel (van 17.00 uur tot 19.00 uur) biedt de mogelijkheid om na een korte pauze met avondhap op basis van de behandelde thema’s en/of actuele vragen middels verschillende intervisiemethodieken met elkaar aan het werk te gaan.

De investering bedraagt € 635,- (excl. btw) per masterclass. Voor tijdelijk leiders die tijdens het moment van aanmelden actief zijn voor Pool Management geldt een gereduceerd tarief.

Om de kwaliteit te waarborgen, wordt na aanmelding via het onderstaande formulier gekeken naar geschiktheid van de deelnemer en beschikbaarheid binnen de masterclass, waarbij een groep van 15 deelnemers het uitgangspunt is.
Ik meld me graag aan voor de volgende masterclass(Vereist)
Naam(Vereist)
Factuuradres(Vereist)