Anne Jan van den Dool

Kwartiermaker / Directeur onderwijssector
Anne Jan is een gedreven leider, met een passie voor leren en ontwikkeling. Vanuit visie beweegt hij graag mensen om dingen met andere ogen te bekijken en zo nieuwe mogelijkheden te benutten.

Toegevoegde waarde
“Door mijn ervaring in het onderwijs weet ik als geen ander hoe verandering in het onderwijs plaatsvindt en hoe daar leiding aan gegeven wordt. Ik geloof in werken vanuit eigen kracht en houd ervan wanneer scholen eigen keuzes durven maken en daar ook volle verantwoordelijkheid voor nemen. Of dat nou in het po, vo of mbo is. Juist als het voelt alsof het proces stagneert of wanneer de verschillende belangen niet bij elkaar lijken te komen, gaat mijn hart sneller kloppen. Ik haal mijn energie uit de momenten dat mensen hun eigen verwachtingen overtreffen. Daar ga ik voor!”

Achtergrond
Anne Jan is al meer dan 20 jaar actief als adviseur en directeur in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Na zijn studie startte hij als docent in het vo en heeft hij vervolgens als leidinggevende vanuit een heldere visie zijn bijdrage geleverd aan onderwijsontwikkeling in Nederland en daarbuiten. In dit kader heeft hij onder andere een schoolleidersopleiding opgezet en leidinggegeven aan een eigen adviesbureau in onderwijs.

In alles wat hij doet, staat interactie tussen docent en leerling centraal. Alles wat op en rond een school plaatsvindt, is ondersteunend aan die interactie. Goed leiderschap in de organisatie zorgt ervoor dat dit op een consistente, gerichte en lerende manier gebeurt. Een uitdaging waarvoor je altijd bij Anne Jan kunt aankloppen; of je nou een bestuurder of schoolleider bent of op zoek naar nieuw of tijdelijk leiderschap. We ontmoeten elkaar!

Toegevoegde waarde

  • “Door mijn ervaring in het onderwijs weet ik als geen ander hoe verandering in het onderwijs plaatsvindt en hoe daar leiding aan gegeven wordt. Ik geloof in werken vanuit eigen kracht en houd ervan wanneer scholen eigen keuzes durven maken en daar ook volle verantwoordelijkheid voor nemen. Of dat nou in het po, vo of mbo is. Juist als het voelt alsof het proces stagneert of wanneer de verschillende belangen niet bij elkaar lijken te komen, gaat mijn hart sneller kloppen. Ik haal mijn energie uit de momenten dat mensen hun eigen verwachtingen overtreffen. Daar ga ik voor!”

Kopje koffie drinken met Anne Jan?
Neem dan contact op!