Overheid

Gemeente Stadskanaal

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Zaken (1,5 fte)

Pool Management & Organisatie is op zoek naar 2 beleidsmedewerkers voor de gemeente Stadskanaal. Als jij in jezelf gelooft en de kracht van samenwerking omarmt, denkt in oplossingen en op basis van je ervaring weet wat er van je wordt verwacht, dan willen we graag met jou in contact komen!

De kern van de functie

Het beleidsteam van de afdeling Maatschappelijke Zaken draagt de verantwoordelijkheid voor een breed scala aan taken op het gebied van Zorg en Welzijn, Jeugd, Educatie, Cultuur, Arbeidsmarkt en Veiligheid. Deze taken worden integraal en, waar mogelijk, gebiedsgericht aangepakt. In samenwerking met uitvoerende teams en ketenpartners/uitvoerende organisaties wordt er gewerkt aan transformatie en implementatie binnen het Sociaal Domein.

Het team bestaat uit 14 professionals, gekenmerkt door diversiteit in persoonlijke eigenschappen en drijfveren. Voor deze rol zijn we op zoek naar individuen met een brede kennis, specifiek op het gebied van WMO, ouderenzorg en publieke gezondheid. Je initieert voorstellen of plannen van aanpak en stelt adviezen op, maar je neemt ook deel aan projecten of leidt ze zelf. Daarnaast participeer je in (regionale) samenwerkingsverbanden. Je hebt overzicht over het gehele speelveld en kunt op een onderbouwde manier de mogelijkheden en beperkingen benoemen.

Ben je een ervaren adviseur, heb je diepgaande kennis in de inhoud, of combineer je beide? Als je jezelf herkent in dit profiel, nodigen we je van harte uit om te reageren.

Wat vraagt gemeente Stadskanaal?

De gemeente Stadskanaal zoekt beleidsmedewerkers die:
  • plezierig zijn om mee samen te werken en goede teamspelers zijn;
  • een enthousiaste, betrokken en klantgerichte benadering hebben;
  • beschikken over een HBO-niveau;
  • ervaring hebben met en/of kennis van WMO, ouderenzorg en publieke gezondheid;
  • initiatief tonen, proactief zijn, graag integraal samenwerken en een brede oriëntatie hebben;
  • soepel kunnen schakelen en op een gelijkwaardige manier communiceren;
  • echt een verschil willen maken voor de inwoners;
  • een vleugje humor hebben en de ambitie tonen om bij te dragen aan brede welvaart in deze regio.

Over gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal speelt een centrale rol in haar omgeving. De overvloed aan bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken wonen, werken en recreëren hier aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verspreid over diverse kernen en dorpen, en is gelegen in een groene omgeving met zowel het veenkoloniale kanaallandschap als het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap. De 250 toegewijde medewerkers van de gemeente Stadskanaal zorgen voor een herkenbare dienstverlening. Om haar ambities te realiseren, werkt de gemeente samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld.

Wat biedt gemeente Stadskanaal?

De vergoeding is maximaal € 5.301,- per maand, afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van een 36-urige werkweek. Stadskanaal investeert in persoonlijke ontwikkeling en biedt opleidingen en trainingen aan, waaronder die van GoodHabitz. Stadskanaal heeft moderne arbeidsvoorwaarden met een individueel keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je salaris. Flexibele werkdagen en hybride werken zijn mogelijk en worden ook vergoed. Als na een jaar beide partijen tevreden zijn, wordt een arbeidscontract voor onbepaalde tijd aangeboden.

Solliciteren en meer informatie

De sollicitatietermijn voor deze vacature is verstreken.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Peter van der Terp via 06-29515547 of Chedli Pasman via 06-22575343.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature tags

Overheid
Afgerond