Werving & selectie

Werving & selectie/executive search is een vak op zich. Wij verstaan dit vak als geen ander en hebben hiervoor een eigen aanpak ontwikkeld om zo de beste resultaten voor u te creëren.

Pool-stippen-lichtgroen-transparant

Werving & selectie in zorg, overheid en onderwijs

Een goede bestuurder of directeur is cruciaal in de ontwikkeling van een organisatie. Als er een vacature ontstaat op dit niveau, is het zaak om op een grondige manier de werving & selectie ter hand te nemen. Pool Management & Organisatie heeft op het gebied van werving & selectie en executive search een eigen aanpak ontwikkeld die in de praktijk onderscheidend is en zeer succesvol uitpakt.

Zo beschikken wij over een groot, landelijk netwerk aan toezichthouders, bestuurders en directeuren. Dit gekoppeld aan onze specifieke multi-channel aanpak zorgt ervoor dat de best passende kandidaten aan u kunnen worden voorgesteld. Ook voor functies op management- en specialistisch niveau, kunt u een beroep op ons doen.

Werkwijze

Wij volgen een beproefde methode om voor u tot de juiste kandidaten te komen. Hierbij bieden wij u ontzorging waar mogelijk en betrokkenheid waar geboden. Het proces dat we samen doorlopen, ziet er als volgt uit:

 

1. Inventarisatie

We verdiepen ons in uw organisatie, de context en de te vervullen functie. We voeren intakegesprekken met een aantal functionarissen.

 

2. Profielschets

Op basis van de verkregen informatie stellen wij een uitgebreide profielschets op.

3. Werving

Middels een ‘multi-channel’-approach, toegespitst op de te vervullen functie, gaan we op zoek naar geschikte kandidaten.

4. Voorselectie

Uit alle aanmeldingen doen wij de voorselectie en genereren een shortlist voor u.

5. Selectie

U voert gesprekken met de geselecteerde kandidaten, door ons gefaciliteerd, zodat u zich volledig kunt concentreren op de kandidaten om tot een goede keuze te komen.

6. Evaluatie

Direct na afloop en een half jaar na aanstelling evalueren we het proces en het resultaat.

Aanvullende mogelijkheden

Assessment

Een assessment moet een scherp inzicht geven in de geschiktheid van een kandidaat ten aanzien van een functie en tegelijkertijd in de ontwikkelbaarheid van relevante competenties, al dan niet vertaald naar een persoonlijk ontwikkelplan. Deelname aan het assessment resulteert in een concreet geschiktheids- en ontwikkeladvies, uitgewerkt in een helder geschreven persoonlijk rapport.

Referentie-onderzoek

Op uw verzoek kunnen in de eindfase referenties van de eindkandidaat door ons worden ingewonnen.

Waarom Pool Management & Organisatie?

Wij begrijpen dat het voor opdrachtgevers soms lastig is om het onderscheid te maken tussen werving- en selectiebureaus. Inmiddels weten wij waarop wij ons onderscheiden van onze collega’s. Wij bieden:

Grondige inventarisatie

Wij voeren een grondige inventarisatie uit, omdat dit de basis vormt voor een succesvol werving & selectie-traject.

Veranderkundige kennis

Wij beschikken over ruime veranderkundige bestuurlijke kennis en expertise, zodat een goede en scherpe interpretatie en analyse van verkregen informatie mogelijk is.

Multi-channel approach

Wij zetten diverse media in om de beste kandidaten voor u te bereiken. Hierbij spelen we specifiek in op de betreffende doelgroep.

Deze organisaties werken al met ons samen

 


Verder praten?

Is of gaat uw organisatie op zoek naar een nieuwe functionaris op beslissersniveau? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Liever direct telefonisch contact? Bel 0546 – 56 80 15.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Poolshoogte en we houden u op de hoogte van ontwikkelingen en initiatieven binnen Pool Management & Organisatie en haar sectoren. Interessant voor beslissers in social profit-organisaties én interim professionals!

Inschrijven