Overheid

In een sterk veranderende maatschappij helpt Pool Management & Organisatie overheidsinstellingen in haar ontwikkeling tot een klantgerichte organisatie. Met name op gebied van het Sociaal Domein beschikken wij over ruime expertise.

Pool-stippen-lichtgroen-transparant

Uw partner bij de overheid

Hoe wij uw organisatie helpen bij de ontwikkeling tot een klantgerichte organisatie? Door het inzetten van expertise op een gebied waar uw organisatie baat bij heeft. Afhankelijk van uw behoefte kan dat één of meerdere van de volgende interventies zijn:

Organisatieontwikkeling
Tijdelijk leiderschap
Werving & selectie

Een selectie van onze opdrachten

 • Gemeente Voorst – Programma Mentale Mobiliteit

 • Gemeente Haaksbergen – Controller

 • VNG – Adviseur Innovatie

 • Gemeente Weststellingerwerf – AVG audit

 • Gemeente Papendrecht – Kwartiermaker Sociaal Domein

 • Gemeente Twenterand – Onderzoek Dorpscentrum

 • Gemeente Hengelo – Voorzitter Denktank Innovatie Sociaal Domein

 • Gemeente Deventer – Teammanager Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

 • Hengelo Promotie – Directeur

 • Gemeente Midden Groningen – Kwartiermaker gebiedsontwikkeling/grondbedrijf

 • Gemeente Enschede – Directeur Stadsmarketing

 • Gemeente Westerwolde – Teamleider Bedrijfsvoering

 • Gemeente Haaksbergen – Directeur / wnd. gemeentesecretaris

 • Gemeente Wierden – Programmaleiding Sociaal Domein

 • Gemeente Rotterdam – Programmamanagement Inburgering

 • Gemeente Enschede – Projectleider Implementatie Wet verplichte GGZ

Rotterdam
Gemeente Midden-Groningen
Deventer
Gemeente Papaendrecht

Terugkijkend op een bijzondere periode wil ik het volgende opmerken in een aantal woorden: energiek, doortastend en vasthoudend!

Harry Aalderink – directeur grondbedrijf / gebiedsontwikkeling

Waarom Pool Management & Organisatie?

Betrokken

Gedurende de hele opdracht zijn wij beschikbaar voor u als opdrachtgever, maar ook voor de interim-professional.

Veranderkundige kennis

De partners en associés die Pool Management & Organisatie uw aanspreekpunt maken, hebben allen kennis van en ervaring met veranderkunde. Zij kunnen uw organisatie op de juiste wijze adviseren over de zetten ontwikkelstappen.

Branchekennis

De professionals die via Pool Management & Organisatie worden ingezet, beschikken allen over specifieke kennis en ervaring over de overheid.

Ook met ons samenwerken?

Staat uw organisatie voor een ontwikkelmoment? Bel 0546 – 56 80 15 voor een vrijblijvende kennismaking met één van onze mensen. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden!

NEEM CONTACT MET ONS OP!
Janny Flierjans

Janny Flierjans
Partner Overheid

Peter Terpstra

Peter van der Terp
Partner Overheid

Innovatieve oplossingen

Naast organisatieontwikkeling, tijdelijk leiderschap en werving & selectie voor overheidsinstellingen, houdt Pool Management & Organisatie zich ook bezig met het ontwikkelen van specifieke kennis op het gebied van actuele thema’s.

Hierdoor beschikken we samen met onze professionals over een schat aan kennis over innovatieve oplossingen binnen gemeenten. Deze kennis kan worden ingezet als losse interventie, maar ook als onderdeel of aanjager van een continu ontwikkelproces. Zo onder meer:

Mentale Mobiliteit

Meebewegen in de huidige turbulente wereld vraagt een grote mate van
flexibiliteit en resultaatgerichtheid van u en uw medewerkers. Het programma Mentale Mobiliteit is gericht op het verkrijgen van inzichten en vergroten van uw effectiviteit.

Ontdek

10-puntenplan transformatie sociaal domein

De stemmen zijn geteld en de eerste besprekingen rondom de coalitievorming zijn al begonnen. Belangrijk thema bij iedere gemeente is de daadwerkelijke transformatie van het sociaal domein: “Hoe zorgen we ervoor dat – binnen de (financiële) kaders –  binnen onze gemeente iedereen kan meedoen?”

Ontdek

Vervolgstappen transformatie sociaal domein

Nu het regelwerk van de transitie grotendeels gedaan is richten we ons op de zo gewenste transformatie. Wat was de kern van de transformatie ook al weer? Pool Management & Organisatie helpt u inzicht te krijgen in deze vragen en een volgende stap te zetten.

Ontdek

Samenwerken en/of fuseren: 7 aandachtspunten

Wanneer twee overheidsorganisaties samengaan maakt het eigenlijk niet veel uit of er sprake is van samenwerking op een deelterrein, bijvoorbeeld belastingen, of wanneer organisaties helemaal in elkaar opgaan. Om succesvol te zijn, te worden en te blijven is het van belang rekening te houden met deze 7 aandachtspunten.

Ontdek

Betere aansluiting op de arbeidsmarkt

Door het verbinden van marktpartijen, opleidingsinstituten en het Werkplein en het zoeken naar financierings-mogelijkheden kunnen meer mensen een baan vinden en ontstaat er meer betrokkenheid bij de problematiek in het sociale domein.

Ontdek

Verbeteren begeleiding bij problematiek in complexe gezinssituaties

Hoewel het daadwerkelijk veranderen van complexe gezinssituaties vaak niet binnen de macht van gemeenten ligt, zijn gemeenten wél in staat het proces rondom begeleiding van deze situaties efficiënter in te richten: middels de implementatie van consultatie- en diagnostiekteams (CDT’S).

Ontdek

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Poolshoogte en we houden u op de hoogte van ontwikkelingen en initiatieven binnen Pool Management & Organisatie en haar sectoren. Interessant voor beslissers in social profit-organisaties én interim professionals!

Inschrijven