Vervolgstappen transformatie sociaal domein

Het Sociaal Domein is al geruime tijd in beweging. Onder de noemer ‘civil society’ en ‘participatiesamenleving’ kwam de vernieuwingsdrang op gang met (mooie) beloftes. Voor de eerlijkheid: deze vernieuwing koppelden we wel aan bezuiniging. Ver voor 2015 zagen wij reeds een grote hoeveelheid innovatieve initiatieven opborrelen en ten uitvoer komen. De veranderde wetgeving per 1 januari 2015 was een mijlpaal. In deze periode werden we geconfronteerd met veel regelwerk, we noemden deze fase transitie. Nu het regelwerk grotendeels gedaan is richten we ons op de zo gewenste transformatie. Transformatiekunde en samenspel in het lokale en regionale netwerk zijn nu de uitdagingen.

Heeft u vragen als ‘Welke beloftes deden wij?’, ‘Hoe maken we onze beloftes waar?’ en ‘Wat is de volgende stap?’ Pool Management & Organisatie helpt u inzicht te krijgen in deze vragen en een volgende stap te zetten.

Download factsheet

Verder praten?

Praat u graag met ons verder over welke stappen uw gemeente kan zetten met het oog op de transformatie in het sociaal domein? Wij ook met u. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.


    Ik wil me graag inschrijven voor de nieuwsbrief 'Poolshoogte'
    Benieuwd wat wij met uw gegevens doen? Bekijk ons privacy statement.