Henny Harkema

Partner Onderwijs

Bel Henny: 0546-568 015
LinkedIn
Henny Harkema

Toegevoegde waarde

“Bij alles wat ik doe vind ik de aandacht voor de relatie tussen mensen en hun omgeving belangrijk. Uiteindelijk zijn het de mensen die het werk doen. In de complexe en veranderende omgeving van het onderwijs houd ik oog voor diverse belangen en blijf gericht op de inhoud. Door mijn brede ervaring ben ik een duizendpoot die snel analyseert en makkelijk communiceert.

Achtergrond

Van oorsprong opgeleid als docente lichamelijke oefening, heeft Henny al vroeg geleerd zich aan te sluiten bij een bestaande situatie en deze verder te ontwikkelen. In de loop van de tijd heeft zij zich verder ontwikkeld als programmamanager in de domeinen onderwijs – arbeidsmarkt – techniek.

Hoe Henny betekenis geeft aan organisaties ontwikkelen door mensen centraal te stellen:

“Daar waar gewerkt wordt vallen spaanders, zei mijn schoonmoeder als ik serviesgoed kapot liet vallen. En dat geldt ook voor werksituaties. Je ruimt de boel op, lijmt waar dat nog kan en bedenkt hoe je de volgende keer het kunt voorkomen. Een betere les kun je niet krijgen. Ik voel me thuis in situaties waar zaken niet zo lopen als gewenst. Met een open oor voor de betrokken mensen, zet ik mijn analyserend vermogen en oplossingsgerichtheid in om naar een soepel lopende werksituatie te komen.”